Inloggen

Nieuw lid KleinLef: ESTT!

  KleinLef
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door KleinLef 638 dagen geleden

  KleinLef heeft haar 18e lid mogen verwelkomen: Eenheid Secretariaten Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg en Toetsingscommissies Euthanasie (ESTT). ESTT is een directie onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De secretariaten van de onafhankelijke Regionale Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg (RTG) en de onafhankelijke Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE) zijn georganiseerd in deze directie. Het directieteam is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de secretariaten en wordt daarin ondersteund door een bedrijfsbureau. ESTT is op geen enkele wijze betrokken bij het inhoudelijke werk van de onafhankelijke toetsingscommissies en tuchtcolleges. De secretariaten zijn ook op andere locaties gehuisvest dan het bedrijfsbureau en het directieteam.

  De RTG behandelt klachten van patiënten over hun zorgverlener. De RTE beoordeelt ieder geval van euthanasie of hulp bij zelfdoding. Zij oordelen of aan alle zorgvuldigheidseisen is voldaan. Is dat niet het geval, dan wordt het dossier overgedragen aan het Openbaar Ministerie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

  ESTT heeft als kleine directie vergelijkbare problematiek als de andere organisaties die lid zijn van KleinLef. We verwelkomen ESTT graag als lid!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers