Inloggen
 • Blogs
 • KleinLef
 • Kennisdeling KleinLef bezien vanuit architectuurfunctie

Kennisdeling KleinLef bezien vanuit architectuurfunctie

  KleinLef
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door KleinLef 434 dagen geleden Reacties (2)

  Op 19 januari jl. is er een vervolgbijeenkomst gehouden over kennisdeling binnen KleinLef bezien vanuit de architectuurfunctie. Het doel van de bijeenkomst is om te kijken of we kennis kunnen delen binnen KleinLef over Zaakgericht Werken. Kunnen we bijvoorbeeld gezamenlijk een begrippenkader of referentiekader opstellen? Waar kunnen we andere organisaties mee helpen en hoe kunnen we KleinLef vooruit helpen?

  Besproken wordt onder meer dat Zaakgericht Werken niet perse een workflow hoeft te zijn maar ook een procesinrichting kan zijn.

  De definitie van een zaak bij Zaakgericht Werken is: een afgebakende hoeveelheid werk wat een begin en een einde heeft. Tussenin kan er echter van alles gebeuren. Zaakgericht Werken kan ook met een ongestructureerd project (informatieondersteunend werken). Daarnaast is het klantgericht: een klant kan de voortgang van een zaak zien. Een systeem kun je aanpassen naar je eigen behoeftes.

  Bij het inrichten van een Zaakgericht Werken systeem is het goed om te weten wat het MT aan standaardisering wil. Daarnaast kun je in het systeem de keuze van mensen vast laten leggen zodat de organisatie er van kan leren (inbreng kennis vanuit de mens inbrengen).

  De vraag komt op hoe we in breder KleinLef verband het gesprek over Zaakgericht Werken kunnen voeren en hoe we de energie die in deze bijeenkomst zit verder kunnen brengen. Er zal een A4 opgesteld worden met daarin wat we bespreken en met elk doel. Daarbij zou een organisatie anders naar zijn eigen proces moeten kunnen gaan kijken, en gaan omdenken naar de principes professionaliteit, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid met behulp van een digitaal systeem. Degene die dit aanspreken kunnen dan aansluiten.

  De RSJ wil wel op termijn meer over Pega (systeem voor Zaakgericht Werken) vertellen, het systeem waarbij het proces leidend is. Met de huidige leden van deze bijeenkomst zal er eerst een proefdemonstratie gehouden worden om te kijken hoe het verhaal goed verteld kan worden binnen KleinLef.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Ellis Lamfers
    Ellis Lamfers 406 dagen geleden

    Beste Frits,

    Kun je via info@kleinlef.nl contact met mij opnemen om hierover door te praten?

    Bedankt alvast!


    Met vriendelijke groet,

     

    Ellis Lamfers

    Secretaris KleinLef

    • Frits van Endhoven
     Frits van Endhoven 410 dagen geleden

     Naast Pega is er ook een Nederlands product op de markt dat vergelijkbaar is en beschikt over meerdere referenties binnen de Rijksoverheid en de Financiele wereld. Desgewenst kan ik een demo laten verzorgen van dat product bijvoorbeeld door een organisatie binnen de overheid waar het product reeds meerdere jaren zeer succesvol wordt gebruikt. 

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers