Inloggen

Korte terugblik ONTMOET LEF! 11 april 2017

  Ellis Lamfers
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Ellis Lamfers 371 dagen geleden

  Korte terugblik ‘Ontmoet Lef’ 11 april 2017

   

  'Een topdag', 'leuke mensen ontmoet', 'interessante presentaties', 'wanneer weer?': een greep uit de dingen die gezegd zijn over Ontmoet Lef!. Kortom: de eerste netwerkbijeenkomst van KleinLef vóór en dóór de leden van 11 april jl. was succesvol! Door ongeveer 90 leden uit alle lagen van de KleinLef organisaties is er tijdens Ontmoet Lef! druk genetwerkt en veel kennis uitgewisseld over zaken die ons bezig houden.

   

  De dag begon met een lunch waar de mensen elkaar al opzochten om kennis te maken. De opening werd gedaan door Marja Appelman, gastvrouw en directeur van de Kansspelautoriteit, die enthousiast aangaf dat het goed is om te zien dat het ontmoeten al direct begonnen is.

  Pim Molenaar, voorzitter van KleinLef en directeur van de RSJ, gaf in zijn inleiding mee dat hij hoopte dat de deelnemers aan het einde van de dag elkaar beter hebben leren kennen, en dat we daarna elkaar nog sneller weten te vinden. KleinLef is een samenwerkingsverband van ruim 22 organisaties. Met verschillen maar ook met veel overeenkomsten op het terrein van bijvoorbeeld bedrijfsvoering. Een echte coalition of the willing. Pim nodigt iedereen uit voor de speeddate en memoreert daarbij aan een kort gedicht van K. Schippers: “als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.” ‘Laat dat ook leidend zijn voor deze middag, we hopen dat iedereen vanmiddag extra inspiratie opdoet'.

   

  In de speeddate ontdekten we in kleine groepjes wat we met elkaar gemeen hebben, zowel op privégebied als zakelijk. Toch ging het al snel over de overeenkomsten

  die we in het werk tegenkomen, en dat is waar het ook om draaide op deze dag.

   

  Na de speeddate volgde de plenaire presentatie over Blockchain: een ontwikkeling die op ons afkomt en belangrijk is of kan zijn voor onze organisaties. Vincent Hoek (I-Interim Rijk) nam ons bij de hand en liet ons zien wat Blockchain nu wel en ook niet is en wat we er mee kunnen.

   

  Na een korte pauze gingen de leden uiteen om in twee rondes presentaties van de leden bij te wonen over diverse onderwerpen zoals zaakgericht werken, HRM, de ontwikkelingen van eID en DigiD en de klantreis. Een overzicht van alle presentaties en de presentaties zelf vindt u hier terug. Onderwerpen die ons in ons werk raken en waarvan het fijn is om te weten hoe een collega er mee om gaat en waar er mogelijkheden tot samenwerking liggen.

   

  Tot slot kwamen deelnemers weer plenair bij elkaar voor de afsluiting door Natnael van de Kansspelautoriteit die ons wilde laten geloven dat er nog een lánge workshop over netwerken in het verschiet lag. Met een voldaan gevoel en een hoofd vol ideeën keerde iedereen na een laatste groet richting huis. Wat ons betreft was Ontmoet Lef! en nuttige en geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Dus hou de website in de gaten!

   DSC07096.JPG DSC07097a.JPG     DSC07111.JPG  DSC07127.JPG  DSC07132.JPG  DSC07135.JPG    DSC07179.JPG  DSC07184.JPG  IMG_0087.JPG 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers