Inloggen
 • Blogs
 • KleinLef
 • IN GESPREK MET Anne Dekker, secretaris bij de RSJ: 'Door Verrijk met Lef! heb ik de overstap...

IN GESPREK MET Anne Dekker, secretaris bij de RSJ: 'Door Verrijk met Lef! heb ik de overstap van het Schadefonds naar de RSJ gemaakt'

  KleinLef
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door KleinLef 174 dagen geleden

  In gesprek met Anne Dekker, secretaris bij de RSJ: ‘Door Verrijk met Lef! heb ik de overstap van het Schadefonds naar de RSJ gemaakt’.

   

  Anne was werkzaam als juridisch behandelaar bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. ‘Ik was op zoek naar doorgroeimogelijkheden maar wist niet goed wat er allemaal mogelijk was’. Door haar werkgever is zij gewezen op de mogelijkheid besproken te worden tijdens Verrijk met Lef!

  In Verrijk met Lef! komen de directeuren van negen leden (organisaties) van KleinLef bij elkaar, namelijk:

  • NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie)
  • RSJ (Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming)
  • Kansspelautoriteit
  • College voor de Rechten van de Mens
  • NRGD (Nederlands Register voor Gerechtelijk Deskundigen)
  • ICTU
  • Schadefonds Geweldsmisdrijven
  • NEa (Nederlandse Emissieautoriteit)
  • Halt

   

  Zij komen bij elkaar om dit netwerk te gebruiken om mensen te ondersteunen die vanuit hun organisatie op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of graag verrijkt willen worden met kennis over andere organisaties of andersoortig werk.

  Door de medewerker te bespreken en persoonlijk toe te lichten, krijgen de aanwezigen een goed beeld van de medewerker. Dit kan er toe leiden dat een van de deelnemers graag een koffiegesprek met deze persoon heeft of aangeeft dat hij ruimte heeft in zijn organisatie of wil kijken of er mogelijkheden zijn tot detachering, een uitruil etc.

  Anne heeft het formulier ingevuld waarop zij kan aangeven wat haar huidige functie inhoudt, wat haar eigenschappen en ontwikkelpunten zijn en naar wat voor soort functie zij op zoek is. Bij het formulier heeft zij haar CV gevoegd.

  Nadat haar CV en formulier is toegelicht door haar directeur bij het Schadefonds, Monique de Groot, in de bijeenkomst van Verrijk met Lef! heeft Anne met diverse organisaties koffiegesprekken gevoerd. ‘Dit waren prettige en laagdrempelige gesprekken, die je uitnodigen om daadwerkelijk een kijkje te nemen bij andere organisaties. Bovendien werd ik door de uitnodiging voor die gesprekken geattendeerd op organisaties waaraan ik zelf niet zo snel zou denken. Tijdens de gesprekken kan de organisatie jou beter leren kennen, maar kan je zelf ook de betreffende organisatie beter leren kennen. Ook ligt er geen druk op zoals bij een sollicitatiegesprek. Je voert de gesprekken namelijk met iemand die heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn om met jou in gesprek te gaan. Tijdens het gesprek is er dan ook een open sfeer.’

  Op het moment dat Anne de koffiegesprekken aan het voeren is, is er een concrete vacature bij de RSJ die aansluit bij de wensen van Anne om door te kunnen groeien. Anne heeft gesolliciteerd op de vacature en is aangenomen. ‘Door de koffiegesprekken weet ik dat er naast de RSJ nog meer organisaties zijn die interessante functies hebben. Verrijk met Lef! is een goed initiatief.’

   

  Wil jij ook Verrijkt worden? Vul dan dit formulier in en stuur deze met een CV aan je directeur of HRM medewerker. Bij de volgende bijeenkomst van Verrijk met Lef! wordt je dan als kandidaat voorgedragen. Tussentijds al een oproep doen? Dit kan via info@kleinlef.nl. Interesse in een van de andere leden van KleinLef (zie www.kleinlef.pleio.nl/leden)? Geef dit aan en er zal gekeken worden naar de mogelijkheden.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers